Klik hier voor de vernieuwde website van Netwerk&Co. 

Eelke Wielinga (1950) 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 29003789 

www.linkconsult.nl

 

 

Netwerkers die iets voor elkaar krijgen: die bewonder ik. Ik ontwikkel taal en concepten om bespreekbaar te maken wat voor hen er het meeste toe doet. Energie blijkt een goede ingang te zijn. Een netwerk waar energie in zit krijgt deuren open die anders dicht blijven. In de fascinerende wereld van de landbouw was ik trainer, ontwikkelingswerker, rijksambtenaar en onderzoeker, met speciale aandacht voor kennis- en innovatieprocessen. Ook nu werk ik zowel in binnen- en buitenland aan leerprocessen om samen te ontdekken hoe co-creatie ontstaat en gestimuleerd kan worden. We leven in een spannende tijd: voor de oplossingen van morgen is de creativiteit van velen nodig. Ik werk er graag aan mee om partnerschap betekenis te geven. 

 

 

Rosa Lucassen (1962)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

06 40060464

www.burosa.nl 

 

 

 

Burosa is mijn werkatelier. Ik breng graag mensen en hun organisaties in hun kracht. Netwerkend werken betekent voor mij werken met energie van het moment, van de groep, de humor, de weerstand en het oplossend vermogen. Ik werk als procesbegeleider, inspirator, coach en co-creator. Mijn begeleiding richt zich op persoonlijk, organisatorisch en maatschappelijk gebied, op weg naar meer duurzaam samenleven. ‘In de waan van de dag kiezen voor wat je echt van waarde vindt vergt aandacht en daadkracht. En wat jij vanzelfsprekend vindt, blijkt toch een keuze te zijn’.

 

Bowine Wijffels (1961)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 51204682

www.cailinpartners.nl

www.nature-wise.nl

 

Als zelfstandig proces- en programmamanager werk ik aan natuur en duurzame ontwikkeling binnen organisaties. Via natuur- en milieueducatie ben gaandeweg steeds meer in de  procesbegeleiding in duurzame ontwikkeling en het netwerkend werken gerold. Ik werk vooral voor overheden en maatschappelijke organisaties en was betrokken bij diverse overheidsprogramma’s zoals Leren voor Duurzame Ontwikkeling, Natuur- en Milieu Educatie, G2G en Duurzaam Door. Voor mij is vooral het  proces belangrijk en ik help dit graag weer energiek te maken en daarbij besef ik me altijd steeds: Een organisatie is geen structuur maar een groep mensen die in onderlinge relatie met elkaar zijn.

 

Ik vertaal strategie naar een praktische aanpak en de  praktijk weer naar strategie. Sinds enige jaren richt ik me  specifiek op de natuur als inspiratiebron voor dergelijke processen (Biomimicry voor duurzaam organiseren) en gebruik dit als ‘verassend perspectief’ voor organisatie ontwikkeling. Hierover geef ik  ook workshops, lezingen en trainingen.

 

Karen Jonkers (1966)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 30414918

www.c-realist.nl

 

Mijn werk als ‘c-realist’ (krealist) is wat ik het liefste doe: met groepen creeren van en bouwen aan een duurzame wereld. Ik maak energie los met speelse, fysieke, mentale en emotionele werkvormen. Ik ben zowel mens- als taakgericht, voel me senang in pionierende situaties, voor groepen en improviserend. Ik breng structuur en ontspanning, verdieping op duurzaamheid en leg patronen in de interactie bloot, waardoor paden naar verandering zichtbaar worden. Ik geniet van zowel het werken met kleine als grote (>100p) groepen. 

 

Netwerkend werken betekent voor mij het in contact brengen van de complementaire kennis die mensen vanuit hun vele rollen - publiek en prive – meebrengen, en het openen van onze vele relaties en verbindingen voor nieuwe toepassingen. Ik ben facilitator, veranderkundige en trainer, en leg me toe op actieve bijeenkomsten met people-planet-profit uitkomsten.

 

 

Tony Weggemans (1952)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

06 51608543

AYIT Consultancy

www.ayit.nl

 

Na mijn studie sociologie aan de Universiteit Groningen werkte ik van 1980 tot 1992 als beleidsonderzoeker bij de universiteiten van Tilburg en Utrecht. Ik ben in 1990 aan de universiteit van Tilburg gepromoveerd. Sinds 1992 werk ik als bedrijfskundig adviseur voor kinderopvang­organisaties. Daarnaast heb ik mij jarenlang bezig gehouden met gedragsbeïnvloeding op het gebied van verkeer en vervoer. Met veel plezier treed ik af en toe op als begeleider van systeemopstellingen.

Voor de branche kinderopvang richtte ik in 2004 het Netwerk Professionals Kinderopvang (financiën, marketing en facilitair management) op en ondersteun ik van daaruit staffunctionarissen van ca. 80 kinderopvangorganisaties uit geheel Nederland. De laatste jaren ben ik ook als adviseur betrokken bij de vorming van Brede Scholen en Integrale Kindcentra. Mijn focus ligt daarbij op het ondersteunen van samenwerking tussen partijen met een uiteenlopende achtergrond.

 

Lidwien Reyn (1969)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

06 18987661

www.bureaumozaiek.nl

 

Ik werk gedreven aan de transitie naar een duurzame samenleving. Ik geloof er in dat andere manieren van werken nodig zijn om tot echte, innovatieve oplossingen te komen voor de complexe problemen waar we nu mee kampen in de wereld. Samen slimmer is daarbij mijn motto en werken in netwerken is daarbij de realiteit van nu. Mijn focus ligt daarbij op leer- en ontwikkelingsprocessen en ik vervul daarbij de rollen van projectleider, adviseur en facilitator. Ik ben een enthousiaste, nieuwsgierige en gedegen teamplayer met een sterk analytisch vermogen.Ik werk gedreven aan de transitie naar een duurzame samenleving. Ik geloof er in dat andere manieren van werken nodig zijn om tot echte, innovatieve oplossingen te komen voor de complexe problemen waar we nu mee kampen in de wereld. Samen slimmer is daarbij mijn motto en werken in netwerken is daarbij de realiteit van nu. Mijn focus ligt daarbij op leer- en ontwikkelingsprocessen en ik vervul daarbij de rollen van projectleider, adviseur en facilitator. Ik ben een enthousiaste, nieuwsgierige en gedegen teamplayer met een sterk analytisch vermogen.

 

 

Sjoerd Robijn (1989)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 21124089

OIKOLINKS

 

Oikonomia binnen de 21 eeuwse context, daar ben ik met OIKOLINKS naar op zoek. Daarvoor zullen we grondbeginselen in het huidige monetaire en economische systeem moeten heroverwegen en optimaal gebruik maken van de nieuwe technologische mogelijkheden. Met name de ontwikkelingen in Commons Based Peer Production en automatisering zijn zeer interessant. Ze verleggen de nadruk op schaarste, ruil-waarde, privaat bezit en afhankelijkheden naar overvloed, gebruikers-waarde en zelfvoorzienigheid binnen een commons. Het is zeer het onderzoeken waard in welke mate deze transitie kan bijdragen aan de sociale en ecologische duurzaamheid van de menselijke samenleving.        

 

Julien Haffmans